Sterrenkaarten

Installatie

De minimum benodigde harware configuratie voor dit programma is: 

CPU       :  Pentium
Geheugen  :  16 MB  
Vrije schijfruimte :  10-130 Mb 
Video     :  640x480 64k kleuren (16 bits) 
Software  :  Windows 95/98/Me, Windows NT 4, Windows 2000, Windows XP.
De aanbevolen hardware configuratie is als volgt: 
CPU       :  Pentium 166 
Geheugen  :  32 Mb 
Vrije schijfruimte  :  10-130 Mb 
Video     :  800x600 of 1024x768 
Printer   :  Kleur 300 dpi
Installatie:
 
  1. Start het installatie programma.
  2. Als dit de eerste installatie van Sterrenkaarten is, geef dan de directory aan waarin u de software wilt installeren. Bijvoorbeeld: " C:\Program Files\Ciel"
    Houdt in andere gevallen dezelfde directory aan voor alle verschillende modulen.
  3. Zie "readme.txt" of  "doc.html " voor meer informatie.
  4. Stuur mij een mail als u enige vragen of suggesties heeft.
Initialisatie:

Na de installatie wordt het programma geconfigureerd voor het gebruik van "Bright Stars" als de sterrencatalogus. Om gebruik te maken van andere catalogi die u geinstalleerd zou hebben, moet u het programma starten en dan klikken op Catalogus Parameters", geef dan "45" in "Veld min" voor " Bright Stars Catalog ". Markeer dan het markeervakje voor de nieuwe catalogus, bijvoorbeeld "Sky2000", "Tycho Catalog" en/of "Tycho Input Catalog" (afhankelijk van wat u hebt geïnstalleerd). Wees er zeker van dat de gegevens in de "Min." en "Max." bereiken voor de catalogi elkaar niet overlappen, en geef een "0" in "Min." in voor de laatste catalogus ingang. Als een catalogus in een andere directory is geïnstalleerd, vult u dan in het veld "Bestand" de overeenkomstige wijzer naar de juiste directory in.
U hoeft niet meteen al deze parameters na installatie aan te passen, omdat deze later altijd aan uw behoeften kunnen worden aangepast. Zie de online help voor meer informatie over de initialisatie procedure.

In sommige speciale netwerk configuraties kan uw modem al gaan bellen wanneer u ciel.exe start, of uw netwerk wordt niet herkend en de functie "Internet hulpmiddelen" blijft grijs, en dus uitgeschakeld. Start "options.exe" om dit probleem op te lossen en kies "1 Do not control network presence at startup".

Programma verwijderen:

Maak voor het verwijderen van het programma gebruik van het uninstall hulpprogramma van Windows, en verwijder dan alle resterende bestanden uit de installatie directory.